sâmbătă, 31 august 2013

Haos...

   De multe ori mă gândesc că nimic nu mai are rost. Lumea s-a schimbat radical, și nu în bine. Faptele bune sunt minore în comparație cu cele rele. Degeaba te zbați pentru binele altora, ție oricum acest lucru nu îți aduce niciun beneficiu ci mai rău, lumea începe să se folosească de tine. E o vorbă ce are rost.."Când ești bun, ești luat de prost!"
   Toți se dau prieteni pe lângă tine, când ei de fapt sunt niște târâturi care la prima greșeală îți dau un șut în fund, te scuipă și te bagă de unde ai venit. Tu încerci să fii prieten cu toată lumea, să ajuți pe toată lumea, dar ceilalți nu caută decât să te vadă la pământ. Să vadă cum te chinui, te strofoci, te zbați.. ca un pește pe uscat.
   Invidioși pe persoana ta, încep să te critice. Să scoată fel de fel de zvonuri. Toate astea pentru simplul fapt că vor să îți arate că ei sunt mai presus sau ceva de genul. Oameni cretini, proști, fără o viață socială. 
   Bârfa..asta e pe primul loc. Ce e mai frumos decât să stai într-un parc, pe o bancă și să bârfești pe toată lumea? Oare altceva nu se găsește de făcut? Toată lumea aruncă vorbe în stânga și în dreapta fără să știe despre ce e vorba de fapt și de drept.
   Orgoliul..trăiască maiestatea sa! Din cauza lui puță ăsta.. mii de oameni stau certați, cuplurile sunt.."pe cale de dispariție" pentru că tinerii din ziua azi sunt prea mândri și le pasă prea mult de așa-zisa reputație. Cu ce îi ajută habar n-am..
   Iubirea..există din ce în ce mai puțin. Ar trebui să ne facem griji? DA! Căutăm să primim dragoste, dar nu oferim. Bunătatea devine slăbiciune.. :-j Mai nou, găsim dragoste doar în filme și povești. Totul devine o mare minciună. "Dragoste..caută toți, dar trecem unii pe lângă alții ca niște roboți. Pierdem din vedere lucruri esențiale, în goana după banii știi că dragostea dispare." Asta e grav!
   Invidia.. am spus mai sus, scoate zvonuri și zvonuri. Egoismul și lăcomia se țin strâns de mână...
   Și e trist, e trist să vezi că o lume atât de frumoasă se autodistruge. Tehnologia pune pe noi amprenta.. stăm cu capetele în telefoane, laptop-uri.. mici ecrane... fără să ridicăm privirea să ne uitam la soare. Cerul ... e o minunăție. Nimeni nu îl mai observă.. uneori și el plânge când vede în ce s-a transformat minunăția creată de El. :)
    Chiar și copii de 6-7 ani.. își scot iPhone-urile, smart-phone-urile..cărămizi unele mai mari ca altele, și când spun că la vârsta aia eu nu avem telefon..nu mint. Puștanii de 9-10 ani vorbesc deja despre sex.. eu la vârsta lor încă jucam șotron.
   Și tot stau și mă gândesc, lumea a devenit un haos total!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu