marți, 3 septembrie 2013

Nu-l iubești..

   "Degetele ei țineau ferm stiloul cu peniță aurie, pe care erau gravate inițialele : “E.P”. Deși albe și descărnate, apăsau cu putere pe suprafața lucioasă a stiloului. Își mușca buzele uscate de fiecare dată când începea un rând nou.Un teanc de foi îngălbenite zăcea în fața ei pe birou. Pe fiecare pagină caligrafiase aceleași cuvinte : “Te iubesc”. Continuă să scrie cu repeziciune aceleași cuvinte pe fiecare pagină. Trupul îi amorțise pe scaunul de birou din piele neagră, dar nu-i păsa. Scopul ei era să umple fiecare rând cu dovada clară că după tot ce-i făcuse, sentimentele pentru el îi rămaseră neschimbate.
   Din când în când, își arunca privirile asupra ceasului din perete. Va bate ora cinci în curând. Trebuia să scrie mai repede. Își mușcă buzele din nou. Pipetul îi tresălta de fiecare dată când auzea șuieratul vântului printre crengile nucului din curte. Îi era frig. Tremura din toate incheieurile. Purta doar un tricou larg de-al lui, pe care încă nu i-l găsiseră să i-l ia. Dar continua să scrie. Cu fiecare literă rotunjită simțea cum dragostea pentru el crește, simțea un val de căldură care-i străbătea întreg corpul și o făcea să uite de frig pentru câteva momente.
   Deodată, auzi pașii surorii sale pe scări, urmați de sunetul ușii, deschizându-se cu un scârțâit oribil. Nu lăsa stiloul din mână. Nu-și întoarse chipul înspre ușă .Își mușcă încă o dată buzele și apăsă cu mai multă putere pe hârtie.
   Sora ei se apropie, privi tăcută, deschise geamul și luă violent teancul de hârtii pe care le risipi în voia vântului. Eve nu se mișcă. Scria în continuare pe singura coală de hârtie rămasă. Două lacrimi căzuseră și estompară cerneală neagră. Lorraine îi smulse stiloul din mână și îl puse în toc. O ridică pe fată de pe scaun și o prinse cu putere de încheieturile mâinilor, privind-o cu un sentiment de ură amestecată cu milă.
   Eve tăcea. Știa ce avea să urmeze. Sora ei îi va administra doza de narcotic care o făcea să uite de el. Nu mai avea rost să se împotrivească. Lorraine scoase seringa și înfipse acul în brațul fetei, după care o întinse pe pat șoptindu-i dulce:
   -Nu-l iubești, nenorocito, nu-l iubești."

Acest text le-am găsit acum foare mult timp pe un site. Mi-au plăcut enorm de mult și le-am salvat. Astăzi când am făcut "curățenie" printre fișiere am dat de el așa că am vrut să le împărtășesc cu voi, puținii mei cititori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu