marți, 10 decembrie 2013

Dor..

   Mi-e dor de fratele meu! De năzdrăvăniile care le făceam, de diminețile în care mă trezeam înaintea lui ca să stau la calculator, de zilele în care ne băteam cu perne și mama țipa la noi, de micile "bătăi" și certurile pentru sticla de Cola, de serile în care te uitai la filme, comedii, mai exact, iar eu nu puteam să dorm din cauza râsului tău colorat. Dor...
**
   Mi-e dor de tatăl meu! Chiar de pleacă doar o lună jumătate, îmi este dor de el! De poveștile lui din tinerețe, de diminețile în care mă trezea gâdilindu-mă, de îmbrățișările lui calde, de sunetul acordeonului ce răsuna în casă în seara de Ajun, de cântecele sale la orgă, de melodiile pe care le ascultam amândoi, iar lui îi dădeau lacrimile. Dor..
**
   Mi-e dor de colegii mei din generală! De pauzele în care stăteam lângă casetofon, dansam și schimbam melodiile una după alta, de pățaniile prin care treceam toți pentru că nu ne dădeam în gât, de faimoasele replici "Ți-ai scris?", "Ți-ai învățat?" ce primeau ca răspuns "Ce-i aia?", de diminețile în care eu intram râzând în clasă, iar ceilalți se amuzau pe el, de testele fulger pe care ni le dădea diriginta pentru că nu învățam formulele, iar majoritatea din ele erau pe planșe. Dor..
**
   Mi-e dor să petrec sărbătorile alături de unchii, mătușile, verișorii mei! De sărățelele și cozonacul mâncat pe sobă! De "certurile" pentru locurile de pe sobă. De vinuțul fiert de după săniuș, ce ne încălzea fiecare părticică din corp, de marea bulgăreală ce avea loc mereu. Dor..
**
  Mi-e dor de zilele în care stăteam cu gașca până pe la 11-12 jucând fel de fel de jocuri precum Gardiana, Hoții și vardiștii, De-a v-ați ascuns. De zilele în care eram copii și nu conta nimic altceva decât să fim fericiți, să ne distrăm și să ne jucăm mereu..
...mi-e dor..


Un comentariu: