luni, 4 noiembrie 2013

Ia și învață!

  De câte ori pe zi aud "chestia" de la titlu îmi vine să o iau razna! Zău! Deci în ultimult timp, doar asta aud m-am săturat. Părinți, unchi, bunici, prieteni.. toată lumea pe capul meu cu "ia și învață!" ...Um.. LUAȚI CU APĂ! Am înțeles ideea bine? Nu vă mai repetați atât!
  "Pune mâna și învață că nu ai ce să faci în viață dacă nu înveți", "Ia și învață dacă vrei să trăiești bine" ..și tooot așa. (acum tre să mă leg de omenire că dacă nu, nu-i bun) Lumea asta doar la atât se rezumă. BANI, LUX, VIAȚĂ DE VEDETĂ! Doar atât vreți! Și toate astea ce rost au? În primul rând oricâtă avere vei avea..nu o iei cu tine în lumea cealaltă chiar de o îngropi. În al doilea rând degeaba ai tu mașină ultimul răcnet, telefon de ultimă fiță și un dulap cu haine de firmă dacă ai o personalitate jegoasă și te îmbraci ca o pițipoancă/cocalar. :) (așa..sfârșit de critică, revenim la articol)
   Ok. Ok. Acum să mă leg de materie.. CE ..BEEP și BEEP..și din nou BEEP să învăț? Porcării? Astea pot să le învăț și de pe facebook. DĂĂĂ! -.-" Fraților să fim serioși.. adică trebuie să învâțăm, dar puii mei nu ca proștii. Avem nevoie să știm de istoria neamului nostru, avem nevoie să știm de relief, de climă, de puncte cardinale..AVEM NEVOIE DE NOȚIUNI DE CULTURĂ GENERALĂ! Nu mă interesează de "Identitatea lui Hermite" și nici de "Teorema lui Thales". Nu mă interesează de cazurile substantivului, de propozițiile subordonate și nici măcar de funcțiile sintactice ale părților de vorbire că nu mă întreabă nimeni de ele!
  Am ajuns la concluzia că..școala mai mult mă tâmpește decât să mă facă mai "cultă". La ce câcat îmi trebuie mie să știu cu cât este aproximativ egal √2 , să știu "Teorema celor 3 perpediculare", să știu toate cele nu mai știu câte subordonate? O să mă întrebe cineva asta? Așa credeam și eu... Învăț toate astea doar pentru că îmi trebuie ba în examen, ba la bac. o.o Și capul meu cât să o mai ducă fraților. Nu sunt robot ca să stochez atâtea informații. Oh.. și mai sunt și acei..minunați, excelenți profesori care..intră în sala de clasă, deschid catalogul, ascultă.. trăsnesc acolo niște note de 4,5,6 și mai au noroc și de câte un 8,9,10 că na... în orice clasă tre să fie măcar 1-2-3.. "genii", apoi.. mdă..cum e firesc trec la predat. Și măcar de aș pricepe o boabă din tot ceea ce predă respectivu prof. Uneori..mă uit a proastă la el.. să mor eu!
  În viață am nevoie de adunare, scădere, înmulțire și împărțire. Am nevoie să știu să mă exprim atunci când vorbesc sau scriu. Am nevoie să știu despre istoria și geografia țării ca să nu mă fac de râs în străinătate. Am nevoie să știu măcar două limbi străine deoarece sunt de mare folos. În caz de mă fac medic am nevoie de chimie, biologie și fizică, dar la fizică în niciun caz nu mă interesează de "optica geometrică" CLAR! În caz de mă fac specialist IT mă interesează în mod special INFORMATICA nu matematica. 
  Mă rog. Pe scurt.. nu am nevoie de TOATE chestiile care le învăț la școală. Ci de câteva, care îmi sunt necesare în viață. Se spune că ăsta e rolul școlii nu? "Un profesor nu poate preda toate materiile, dar eu cum să le învăț pe toate?"
  Ș-acuma ceva mai nou. Tâmpiții ăștia din "parlament" îmi mai bagă și școala de vară. Am și eu acolo 2 luni amărâte de relaxare și de recreere și ăștia mă cheamă la școală. Că cică "copii rămân nesupravegheați"..dar de unde PANA MEA știu ăștia? AM BONĂ FRATE! ÎI BUN?!
  Băi oamenilor voi v-ați tâmpit de tot? Știam că sunteți tâmpiți, dar nici chiar atât de tâmpiți. o.o Fix asta e problema MAJORĂ din țara noastră. VACANȚA DE VARĂ! În rest.. pfoai.. o ducem foarte bine pe plan economic. Nici nu avem șomeri, nici străzi pline de gropi, nici boscheții nu sunt plini cu oameni alungați în stradă, nici câinii maidanezi nu sunt prezenți la fiecare colț de stradă ..Nuu.. Totul e ..ROZ!  AVEM O ȚARĂ MINUNATĂ!
   Da copii, luați și învățați!

 *~*

   Mda. Știu..am scris acilișa un diiiiiiitamai romanu' și că v-am plictisit, și că probabil nu interesează pe nimeni ce bazaconii am scris eu aici, dar am simțit nevoia să..mă descarc cumva. Trebuia să îmi vărs și eu nervii pe ceva și ca să nu sparg ceva prin casă mai bine stric tastatura. Cu 20 de lei îmi iau una nouă. xD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu